isus-te-iubeste
- Invataturi

“Isus te iubește așa cum ești” – Greșit…

Sunt persoane in jurul nostru care spun si transmit tuturor mesajul “Isus te iubește așa cum ești”. Este oare adevarat acest lucru ? Este biblic ?

Se poate face o mica analiza pe aceste cuvinte, o analiza care tine sa explice afirmatia din titlu.

Începem cu un verset din Scripturi care este foarte cunoscut, Ioan 3:16: Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.

Ce putem înțelege prin acesta ? În mod foarte simplu, Ioan ne spune iubirea lui Dumnezeu pentru oameni a fost (este) atât de mare încât a dat la moarte pe Fiul Lui. Și nu numai, ci oricine crede Isus a murit pentru păcatele omului, poate fi salvat. Trece de la moarte la viață veșnică.

Cred este unul dintre cele mai folosite versete în evanghelizare… și este adevărat, precum orice cuvânt scris în Scripturi. Este corect le fie spus oamenilor asta. Atunci, de ce auzim pastori și membri ale bisericii zicând oamenilor pe stradă “Isus te iubește” ?

Iubește oare Dumnezeu o persoană care curvește, fură, minte, înjură, omoară, înșeală ? Este corect le fie spus acestora “Dumnezeu te iubește așa cum ești” ? Sau le trebuie zis însă au nevoie de o adevărată pocăînță în viața lor altfel vor merge in iad (Apocalipsa 21:8) ?

În Ioan 14:21 este scris: Cine are poruncile Mele și le păzește acela iubește; și cine iubește va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi și voi arată lui.

Poate oare cineva care minte îl iubească pe Isus ? Nu, nu poate deoarece nu există înțelegere între Hristos și Belial. O persoană care fură, nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul, și va iubi pe celălalt sau va ține numai la unul, și va nesocoti pe celălalt. Dar dacă această persoană se lasă de păcatul lui și îi cere iertare Domnului, atunci da, atunci se poate zice Isus îl iubește.

A spune oamenilor Dumnezeu îi iubește este corect numai în cazul în care acești oameni au acceptat pe Dumnezeu în viață, inima și mintea lor. Oamenilor păcătoși, lumii, trebuie predicată pocăință nu iubirea. Căci din pocăință naște iubirea, pentru Dumnezeu și pentru cei din jur. Iar (eventuala) pocăință vine din ceea ce aud aceștia de la noi.

Le spunea oare Isus oamenilor iubesc sau S-a împlinit vremea, și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți și credeți în Evanghelie. ?

Petru zicea Rămâi așa cum ești, Isus te iubește oricum sau Pocăiți, dar, și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca vi se șteargă păcatele […] ?

Deci, frați și surori, când mergeți pe străzi vorbiți oamenilor de Dumnezeu, faceți cum spune Cuvântul: propovăduiți Evanghelia așa cum este (căci este adevărată), nu o modificați cu învățături gândite de om.

Dacă cineva nu se pocăiește, Dumnezeu nu îl va iubi în ziua judecățîi, ba chiar ii va zice Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic care a fost pregătit diavolului și îngerilor lui!; iar acesta nu va avea parte de viață veșnică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *